LED-es fénycsövek....

     A LED-es fénycső manapság egy elég divatos termék azonban tudni kell róla, hogy nem minden esetben váltja ki a hagyományos fénycsöveket! Valamennyi típusból rendelkezünk bemutató darabbal, így ha rendelés előtt szeretné élőben is látni, esetleg kipróbálni, erre lehetőséget tudunk biztosítani.

     A LED-es fénycsöveknek számos jó tulajdonsága van, mint pl.:
          - Alacsony fogyasztás. Nincs előtétrafó, ami drága és szintén az áramkörben egy fogyasztó, amin általában 10% teljesítmény veszteséggel számolhatunk, így egy 33Watt teljesítményű fénycső valós teljesítménye 37Watt! LED-es fénycső átlagos teljesítménye 18W.
          - Könnyű szerelhetőség. Nincs szükség kondenzátorra, trafóra, vagy drága előtétekre. Mindössze LED-es fénycső két végére kell kötni a 230VAC tápfeszültséget.
          - Tápfeszültség független. A LED-es fénycsövek LED-jeit PWM áramgenerátorok hajtják, amelyek 165~265VAC feszültség közt üzemelnek, így szélsőséges körülmények közt is biztosítják a LED-ek maximális fényerejét és élettartamát.
          - Hosszú élettartam. A LED-eknél általában 50.000 óra élettartalomról beszélünk, ez azt jelenti, hogy a LED fényereje a kezdeti fényerő 70%-a alá esik. Ez elméleti számítás, még nem tudták megmérni.
          - Javítható. A LED-es fénycsövek diszkrét elemekből épülnek fel, bármely alkatrész meghibásodása esetén cserélhető. Cégünk vállalja a garanciás időn túli javításokat.
          - Többkörös. A LED-es fénycsövek általában 2, illetve 4 (alkalmazott LED-ek darabszámától függ) áramkörből állnak, így mármely áramköri elem meghibásodása esetén a fénycső fele, de tovább üzemel.
          - Nincs káros UV sugárzás! Szakemberek sűrűn találkoznak olyan esetekkel, amikor egy öregebb fénycső armatúra műanyag alkatrészei porzussá vállnak, illetve besárgulnak.  Ez a fénycső álltal kibocsátott UV sugárzás miatt van. A műanyag elemek besárgulása főleg olyan esetekben káros, amikor a fénycső zárt helyen van, és egy plexi búrán keresztül világít. A besárgult búra jelentős fényerő csökkenést eredményez. Ezeket az alkatrészeket idővel cserélni kell, ami tetemes költség. Ezáltal csökkenthető a karbantartási költéség!
Ez a jelenség A LED-es fénycsövek nincs, mivel a LED-eknek nincs UV sugárzásuk. Így nem károsítják a környező alkatrészeket. Ami jelentős még az UV sugárzás tekintetében, hogy az éjjeli rovarokat kevésbé vonza!
          -


     Sajnos azonban néhány paraméterben alulmarad elődjével szemben, ezek a következők:
          - Drágább a hagyományos fénycsőtől, így olyan helyeken ajánlott az alkalmazá-sa, ahol állandóan, vagy a nap jelentős időszakában üzemel.
          - A hagyományos fénycsővel szemben nem 360°-ban, hanem mindössze 140°-ban szórják fényüket. Olyan helyen számít ez, ahol a fénycső nincs bezárva egy dobozba. Ilyen helyekre a LED szallagok alkalmazását ajánljuk. Ahol a hagyományos fénycső bezárt helyen van, pl. egy armaturában, ott hiába világít 360°-ban a hagyományos fénycső, a fény nagyrésze veszteség. ilyen  esetekben alkalmaznak a hagyományos fénycső gyártó cégek tükröket.


A LED-es fénycsöveket következő három színhőmérsékleti tartományban lehet rendelni:
          - Melegfehér, 3000~4500K színhőmérsékletű. Ezek hasonlítanak leginkább a hagyományos "fehér" fénycsövekre. Ezeket ajánljuk irodákba, lágyabb színárnyalatú helységekbe.
          - Fehér, 5000~6500K színhőmérsékletű. Ezek adják vissza leginkább a déli napsütésben látható színeket. Az emberi szem sajnos az izzó fényéhez, azaz a sárgás fehérhez szokott, így előfordulhat, hogy ez a színhőmérséklet egyes embereket zavar. Ezeket a fénycsöveket ajánljuk tárgyalókba, műhelyekbe, térvilágításhoz, ahol fontosak az éles kontúrok.
          - Hidegfehér, 7000K felett. Ezek a fénycsövek már kékes-fehér színt adnak. Ezeket szórakozóhelyek számára ajánljuk.

A LED-es fénycsövek burkolatát szintén három verzióban lehet rendelni.
          - Normál. Ennél a típusnál a legkisebb a búra által okozott fényveszteség, mivel egy teljesen víztiszta búra védi a LED-eket. Ebben az esetben azonban közelről minden LED kis árnyékot vetít.
          - Opál. Ennél a típusnál még minimális a búra által okozott fényveszteség. Egy opál búra védi a LED-eket. Ebben az esetben már nincs többszörös árnyék.
          - Tejfehér. Ez a típus hasonlít legjobban a hagyományos fénycsövek kinézetére.Üdvözöljük a Mira LED.hu oldalon!
                         Mira LED - Minden ami LED....
Termékeink:
tacho-lab.com BENETT.hu

 
R-Soft.hu LEDAuto.hu i-flow.hu
További oldalaink:
Az oldal üzemeltetője az R-Soft Europa Bt. LED Üzletág. tel: +36-20-33-33-945; email: info@miraled.hu; fax: +36-49-440-291
© BENETT WEB 2009-2010 Minden Jog fenntarta. web@benett.hu
[Kezdőlap] [Rólunk] [Kapcsolat] [Referenciák] [Termékek]
Szolgáltatásaink:
l=300mm méretű LED-es fénycsöveink oldala ->
l=600mm méretű LED-es fénycsöveink oldala ->
l=900mm méretű LED-es fénycsöveink oldala ->
l=1200mm méretű LED-es fénycsöveink oldala ->
l=1500mm méretű LED-es fénycsöveink oldala ->
l=1800mm méretű LED-es fénycsöveink oldala ->